Friss topikok

Archívum

duett két vörösboron érlelt hangra

2012.01.10. 18:33 Susie Q

Pozsonyi Ádám és az információfogyasztás esete

Címkék: oktatás gyerek társadalom gyerekek iskola nyugat emancipáció tudatmódosítók Pozsonyi Ádám

Pozsonyi Ádám hozza a szokásos formáját legújabb blogbejegyzésében, ezúttal az oktatásról. Semmi meglepő, überkonzervatív, középkori, szatírikus, szarkasztikus, természetesen jól odacsap a nőknek, hadd szóljon. Reakcióim is a szokásos úton indulnak el, ideges leszek, hogy hát őt is anya szülte, vagy mi, hagyja már a nőket békén, vagy éppen ellenkezőleg, menjen, aztán keressen egy hús-vér nőt magának tartós és kiadós együttlét céljára. Itt viszont elakadt a megszokott litánia, mert eszembe jutott egy cikk, amit a napokban olvastam a Díványon a túlzott információfogyasztás veszélyeiről. Clay Johnson, az amerikai úriember, aki könyvet is írt erről a témáról persze nem egészen attól a fajta információtól félti az agyunkat, mint Pozsonyi, nem a minőségi tudománytól, bolygók röppályájától, vagy a kultúrától, hanem az információs szeméttől.

A két cikkben mégis van valami közös: vigyázzunk arra, hogy mivel tömjük az agyunkat. 

Meg arra is, hogy mivel tömjük a gyerek agyát. A magyar, poroszosnak is becézett (eddigi) oktatási rendszer kis kémikusokat, kis matematikusokat stb. nevelt. Na de nem mindenki a szellemi munkára van bekötve.

Milyen kisebbségi érzést okoz a gyerekben az, hogy ha megfeszül sem tud úgy teljesíteni az iskolában, ahogy azt elvárja tőle a rendszer? Hosszú éveken át halmozódik a frusztráltság, a tekintéllyel (lásd a tanár) szembeni ellenállás, a "majd én megmutatom" .

Aztán ezt a felgyülemlett mérget szépen visszaadagolja a társadalomba, mint az ügyfelekkel állandóan lekezelően beszélő kasszásnő, banki adminisztrátor, betegeket terrorizáló nővér, slendrián vízvezetékszerelő stb.

Megértem azt, ha valakinek az anyagi gondjai miatt nem rózsás a kedve a nap huszonnégy órájában, de itt ennél többről van szó. Ez kérem ellenállás, forradalom, bosszú. Mert a nyugati szakmunkás, , bolti eladó, pincér, tisztviselő stb. ( akiket hajlamosak vagyunk a mi "entellektüel" oktatásunkkal kiröhögni a műveletlenségük miatt, Bukarest és Budapest, ugye), nem csak attól olyan udvarias, kiegyensúlyozott, előzékeny, ügyfeleket megtisztelő mert jól keres, vagyis megbecsülik a munkáját, hanem attól is, mert boldog tudatlanságban él,pontosabban éppen annyit tud (de amit tud, azt kiválóan), nem többet és nem kevesebbet, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy a lehető legjobban élje a saját életét. 

 

Mind ezektől függetlenül Pozsonyi Ádám elmehet a sunyiba, persze, szüljenek a nők (ha már a férfiak nem tudnak), neveljék a gyerekeket, vigyék a háztartás, ha akarják (!!) (megjegyezném, ha nem akarják, meg ne, a kényszerítésből nem szoktak jó dolgok kisülni, mondom ezt úgy, hogy szinte teljesen megfelelek a nőideáljának, kivéve, hogy én önállóan is tudok gondolkodni), de azért azt mondani, hogy ne is tanuljanak... ember, aztán mit csináljanak, ha már nem kell gyereket nevelni?? Egyszer ugyanis, pláne ha jól teljesített a  Pozsonyi-féle ideát megtestesítő fehérnép, biza kirepülnek a gyermekek és akkor ott marad élete teljében, energiával telve, egyedül a zemberrel, mit is csinálni pontosan?? Mert nem tanult, nem szerzett képesítést, nincs szakmája, nincs tapasztalata, mert még nem dogozott a házon kívül, ugye.

Az emancipációra, a női és férfi szerepekre meg majd még (többszörösen) visszatérünk.

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://rojt.blog.hu/api/trackback/id/tr393534914

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válasz Pozsonyi Ádámnak 2012.01.11. 18:19:01

Semmi meglepő, überkonzervatív, középkori, szatírikus, szarkasztikus, természetesen jól odacsap a nőknek, hadd szóljon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baranowicze 2012.01.11. 19:14:20

Ezek szerint nem értesz a szatírákhoz. Sebaj.

atila68 (törölt) 2012.01.12. 10:37:51

Váccpáör!
Szuzikú, gondolom Suzi Quatro a méltán legendás r'n'r énekesnő (pfúj a r'n'r az ilyen macsó hímsoviniszta dolog) reinkarnációja.
Szereptévesztés igen magas fokon.
Lelked rajta.
Bezzeg Dorottyának, és Dórának van neve.
Az van, hogy elmész te eszet osztani máshol másnak, és javaslom a frappánsnak szánt de igen béna visszavágással se nagyon kisérletezz, mert nem megy.

Fax tele az önjelölt feministákkal, akik szexizmust kiáltanak mindenre ami nem tetszik neki mert más a színe, illata, filozófiája miafax.
Le a liberális szabadelvűséggel, mindenkinek perszonális feministát!

Susie Q · http://couleurlocale.blog.hu/ 2012.01.12. 11:18:15

@atila68: Kedves atila68!

Szándékom egy női revans volt a férfisovinizmus ellen.
Azért bosszant néha Pozsonyi, mert úgy érzem, a remekül megírt, frappáns, irónikus hangvétellel bizony sokszor pont azokat a konzervatív értékeket követő nőket bántja meg, akik csupán anyagi okok miatt nem lehetnek 4-5 gyerekes FŐÁLLÁSÚ anyák, hiába adnák fel vagy el sem kezdenék karrierjüket a család miatt.

Magyarországon a kevés pénz rákényszerít az asszonyokat a munkába állásra.

Látom azt el sem olvastad, amit a végén írtam arról, hogy mi van, ha már a gyerekek kirepültek, a nő meg még fiatal (40 valamennyi), aztán se munka, se képzettég?? Talán annyi takarítónőre nincs szükség...

Susie Q · http://couleurlocale.blog.hu/ 2012.01.12. 11:53:36

@atila68: A Susie Q-t egyébként Dale Hawkins legendás swamp rock száma ihlette.

Deworde 2012.01.12. 12:34:49

Hú, hát elolvasva ezt a Pozsonyi Ádám-bejegyzést, nem vagyok benne biztos, hogy komolyan gondolta. Legalábbis szerintem normális ember ilyet nem gondol komolyan.
Például az élet céljával kapcsolatban. Az ugyebár az, amit mi annak kitalálunk (kivéve persze, ha szó szerint értelmezünk valami vallást, mert azok majd megmondják a tévelygőknek, mi az - na de nem mindenki tévelyeg, szóval nem kell mindenkinek megmondani...). Aztán mintha az elégedettség elegendő lenne ahhoz, hogy jól éljünk. Na de mi van azzal az örömmel, ami a megértéskor járja át az embert (én ebbe a csoportba maximálisan beleértem a nőket is)? Fosszuk meg a nőket ettől, elégedjenek meg azzal, ami az anyaság öröme? Mintha valami puncciirigységet látnék emögött:-)))
Aztán logikai hibának venném azt is, ha valaki csak a társadalom szempontjából szemléli az egyént. Nemár, hogy mindenkinek jó lesz, ha úgymond működő társadalomban élünk?
Na mindegy, Pozsonyi Ádám, akinek nagyon örültem, mikor a magyar punkról írt könyve megjelent - hát, szegényke, jól leadta szellemileg. A lázadó, aki végül az egységesítés mellett áll ki. Természetesen ez az ő dolga. Szerencsére a mainstream nem ilyen csökött. Felnőttként pedig szabad ideológiaválasztás van. Egyelőre. :)
süti beállítások módosítása